Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview
Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview
Blog Article
Kadından döllenme işleminin gerçekleştirilmesi advertisementına tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi yapılır. Bu işlemde kadına anestezi uygulanır. İşlemin birtakım riskleri söz konusudur. Bunlar;
Kasık ağrısı; tüm yaş grubundaki kadınlarda sıklıkla görülebilen bir dilemma olarak karşımıza çıkmaktadır. Kasık ağrısının birçOkay nedeni olabilmekle beraber sıklıkla rahim ve yumurtalık kaynaklı olmaktadır.
Yumurtalıklar hormon iğneleri kullanılarak uyarılır. İlaç tipi ve dozu hastaya ve uygulanan tedavi protokolüne bağlı olarak değişebilir.
Uygun şartlarda yapıldığında genel olarak güvenli bir tedavi olsa da tüp bebek tedavisinde bazı riskler bulunabilir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:
Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye dikkat edebilirsiniz. Herhangi bir olumsuz alışkanlığınız varsa bunları mutlaka bırakmalısınız.
Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile rahim ağzı temizlenir. Embriyolog transfer edilecek embryoları katater içinde laboratuvardan getirir. Karından yapılan ultrason eşliğinde hekim embriyoları rahim içine bırakır.
Anne adayının yaşı: Anne adayı ne kadar gençse tüp bebek yönteminde hamile kalma ve kendi yumurtalarını kullanarak sağlıklı bir bebek doğurma olasılığı o kadar artar.
Yumurta kalitesi, yumurta sayısından daha önemli olduğu için; eğer kaliteli bir yumurta elde edilebilir ise kadınların tek yumurta ile tüp bebek şansı vardır. ÇOkay düşük yumurtalık rezervi ve yumurta sayısı olan kadınlar tek yumurta ile tüp bebek şansı olduğuna inanmadıkları için tüp bebek tedavisine başlamıyorlar, bu nedenle hastaların tek yumurta visit ile tüp bebek şansının olduğunu özellikle vurgulamak gerekiyor.
Genetik hastalıklar: Her iki eşte aynı genetik hastalığın taşıyıcılığı varsa veya eşlerden birinde bir genetik hastalık varsa tüp bebek tedavisi ile official source embryolara preimplantasyon genetik testler (PGT) ile sağlıklı embriyo seçimi yapılarak sağlıklı bir bebek elde edilebilir.
Kadının yaşı: Kadının yaşı tüp bebek tedavi başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Genellikle kadınların yaşları ilerledikçe doğal doğurganlık potansiyelleri azalır ve tüp bebek tedavisi ile elde edilen başarı oranları düşebilir.
Tüp bebek uygulamaları ile elde edilen gebeliklerden doğan bebeklerle, normal doğan bebekler arasında fark var mı?
Donmuş embriyo transferi için anne adayının adetiyle başlanılan tedavinin ortalama 3 hafta sonrasında anne rahim kalınlığı hazır hale go here gelir ve embriyolar da transfer işlemi için hazırlanır.
Tüp bebek tedavisi uygulanan anne adaylarının yaklaşık yüzde two ila yüzde five’i ektopik gebelik yaşayacaktır. Döllenmiş yumurta rahim dışına, genellikle bir fallop tüpüne implante olduğunda döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve gebeliğe devam etmenin bir yolu kalmaz.
Yukarıda anlattığımız ve 20 gün süre ile tıbbi hizmet almayı sağlayan zorunlu tedavi kararı ancak Sulh Hukuk Mahkemelerinden alınan kararla mümkündür. Zorunlu tedavi kararı almak için Ankara avukat hukuki danışmanlığı almanız süreci sizler adına daha sağlıklı kılacaktır.